Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Mit tehetünk a kapcsolat ellaposodása ellen?

Lehet, te is tapasztaltad már, hogy a kapcsolatodban az együttlét egy idő után elkezd unalmassá válni. Számtalan oka lehet annak, hogy egy pár szexuális élete kihűl és unalmassá válik. De vajon mik a leggyakoribb okok?

Miért különböző a libidó?

A férfiak és a nők libidója alapvetően különbözik egymástól, így nem okoz meglepetést, hogy egy idő után nem egyezik a szexuális igény. Persze ez minden kapcsolatban máskor kerül elő, így nem lehet meghatározni, hogy mikor jön el a kihűlés ideje. Vannak, akiknél ez 5-6 hónap után bekövetkezik, míg másoknál akár 2-3 év is kellhet hozzá.

szexvital

Nagyon fontos, hogy mindig figyeljünk az együtt töltött minőségi időre, közös programokra, mert ezzel nagyon jó eséllyel meg tudjuk őrizni a tüzet a kapcsolatunkban. Ettől függetlenül lehet, hogy mégis bekövetkezik a szexuális vágy ellaposodása, de az esélyt mindig meg kell adni a változásnak.

A legfőbb okok a szex ellaposodására

Az egyik legtöbbet előforduló ok a libidó csökkenése. Ez valamilyen szinten normális, hiszen senkinek nem állandó a libidója az élete során, és még a férfiak és a nők között is jelentős különbségek vannak. Persze az okok igen változatosak lehetnek. Ezek közül a listavezető a mindennapos stressz, az alváshiány, gyógyszerek mellékhatása, az esetleges testképzavar vagy éppen a párkapcsolati gondok.

A másik, ami nagyon gyakran előfordul, az a gátlásosság. Míg a kapcsolat elején aranyos a félszeg mozdulatok és érintések előfordulása, de egy idő után a kapcsolat elmélyülésével el kellene, hogy tűnjenek. Ha ez nem így történik, az könnyen okozhat kellemetlen pillanatokat, főleg, ha a kommunikáció hiánya is társul hozzá.

Nők esetében a leginkább emlegetett dilemma a súly, a mellek mérete, valamint a has és a popsi területe. Férfiaknál pedig a pénisz mérete okoz gátlásokat. Ha kellően oldottak szeretnétek lenni, akkor javasoljuk, hogy próbáljátok ki a különböző vágyfokozó cseppeket. Ha pedig elég bevállalósak vagytok, akkor akár a BDSM és más finom szerepjátékok is szóba jöhetnek.

A korábbi rossz tapasztalatok is könnyen okozhatnak gondot a kialakult kapcsolatban. Egy rosszul elsült korábbi együttlét, egy-két nem preferált szexjáték mind képes lehet arra, hogy egy életre meghatározza az adott dologhoz való hozzáállást. Ugyanígy mély nyomot hagyhat bárkiben az is, hogy ha kinevetik egy-egy merevedési probléma közepette. Ilyenkor a kendőzetlen beszélgetés segíthet, valamint akár szexuálpszichológus bevonására is szükség lehet.

Végül pedig a társadalmi elvárások azok, amik szintén képesek negatív hatással lenni a vágyra, hiszen sokszor előfordul, hogy azt kapja meg valaki, hogy az ő korában már nem illik ilyen-olyan szexjátékokkal játszani, vagy esetleg szexis fehérneműt hordani.