Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

3 tipp, amit érdemes megfogadni, ha költöztető céget keresünk

3 tipp, amit érdemes megfogadni, ha költöztető céget keresünk

Akár Budapestről költözünk vidékre, akár vidékről a fővárosba, sőt, még akkor is, ha egyik kerületből a másikba, szükségünk lehet költöztetésben jártas szakemberekre, hogy ez az amúgy stresszes és munkaigényes folyamat a lehető leghamarabb és persze fennakadások nélkül megvalósulhasson. De hogyan találunk megbízható céget, amelyik valóban jártas a költöztetésben? Adunk pár tippet, hogy mire kell figyelni.

Referenciák és ügyfélvélemények

A költöztetési szolgáltatókra egyre nagyobb a kereslet, ami elősegítette az egyre nagyobb kínálatot is. Azonban a nagy kínálat közel sem azt jelenti, hogy szakképzett, költöztetésben jártas profi csapatok lepték volna el az országot, hanem sokkal inkább azt, hogy ismerősök összeálltak, akik jobbik esetben a tapasztalat hiányát lelkesedéssel pótolták.

Bár nyilván akadnak olyan kezdők is, akik valóban mindent megtesznek az elégedett ügyfél érdekében, de sajnos túlságosan sokszor hallani olyat, hogy a tapasztalat hiánya és az oda nem figyelés miatt az ingóságokban kár keletkezik, amit a szolgáltató nem hajlandó megtéríteni.

Éppen ezért, ha biztosra akarunk menni, akkor olyan cég mellett tegyük le a voksunkat, amelyik rendelkezik weboldallal, ahol feltünteti a referenciáit, és a közösségi médiában sem tiltja le a megbízói véleményeket.

Ár-érték arány

A költöztetést kínáló szolgáltatók árai is árulkodóak lehetnek. Ugyanis például egy túlságosan olcsó ajánlat inkább kelt gyanús, mint kedvező hatást, hiszen sok esetben a szolgáltatás színvonalát tükrözi. Viszont az is lehet az elsőre olcsónak tűnő árajánlat alapja, hogy a költöztető szándékosan lehagy néhány tételt az ajánlatról, ami így kedvezőnek tűnik, de a munka végeztével a hiányzó tételek ki lesznek számlázva.

Ez persze nem azt jelenti, hogy csak akkor járhatunk jól, ha a legdrágább ajánlatot adó költöztető céget választjuk, hanem sokkal inkább arra igyekszünk rámutatni, hogy olyan szolgáltatót keressünk, amelyik ár-érték arányban a legjobbat kínálja még akkor is, ha nem az a legolcsóbb.

Az eszközök is árulkodóak

A biztonságos szállítás alapvető feltételei közé tartozik a fiatal, műszakilag kifogástalan géppark. Éppen ezért érdemes picit utánajárni, hogy a választott költöztető cég milyen gépjárműállománnyal rendelkezik. Persze ehhez nem kell autószerelőnek lenni, hiszen ránézésre is könnyen megállapítható egy autóról, hogy az valóban rendben van, vagy pedig úgy néz ki, mint amit a roncstelepről szedtek össze.

Természetesen a gyakorlott sofőr és a tapasztalt rakodómunkások szintén nélkülözhetetlen láncszemei a problémamentes költöztetésnek, és a velük való megelégedettségről jó eséllyel a referenciák és a tapasztalatok között is olvashatunk.

Amennyiben a költözéshez neked is segítségre van szükséged, keresd a Visszuk.hu profi csapatát, garantáljuk, hogy elégedett leszel a szolgáltatással!