Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Orbán: mi sokkal több ember fogunk beoltani május végéig, mint a hasonló méretű EU-országok

Meglehet, azok nem „teherautóról leesett” vakcinákkal akarják szurkálni az állampolgáraikat.

Orbán: mi sokkal több ember fogunk beoltani május végéig, mint a hasonló méretű EU-országok
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Magyarországnak minden oltóanyagra szüksége van, mert az oltás menti meg az életet és a munkahelyeket, az európai vakcinaellátását bizonytalanságai mellett Magyarországon május végéig 3,5 millióval több embert tudnak beoltani, mint egy hasonló méretű EU-s ország, amely csak nyugati vakcinával olt – magyarázta a miniszterelnök hétfőn, az Országgyűlés idei első ülésén.

Orbán Viktor szerint reális esély van arra, hogy április elejére a 2 millió főt is meghaladhatja a beoltottak száma, vagyis minden 60 évnél idősebb regisztrált ember megkapja az oltást.

A kormányfő napirend előtti felszólalásában elmondta: a második hullám lefelé tartó szakasza megtorpant, a szakemberek szerint a ragályosabb vírusmutáció miatt ismét emelkedő tendencia jöhet, ezért szükség van az Országgyűléstől kapott felhatalmazás meghosszabbítására, és az eddigi szabályok szigorú és a következetes betartására.

Az újranyitásról szólva azt mesélte: a kormány nemcsak a „zárva táblát” akarja átfordítani, hanem újra akarja nyitni a gazdaságot és az egész polgári társadalmi életet! Azt akarjuk, hogy erősebben jöjjünk ki a járványból, mint ahogy belementünk – jelentette ki a miniszterelnök, aki az újraindítás feltételének a vakcinát nevezte, a legfontosabb feladatnak pedig azt, hogy a minél több oltást szerezzen Magyarország.