Feljelentették Orbán Viktort rémhírterjesztésért

A Jobbik szerint kijelentése „nemcsak érzéketlen és pökhendi, de rémhírterjesztés is” volt.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) részt vesz a kormány és a gazdasági kamarák negyedik videókonferenciáján az ITM épületében 2020. március 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) részt vesz a kormány és a gazdasági kamarák negyedik videókonferenciáján az ITM épületében 2020. március 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher

Orbán Viktor múlt hét pénteken egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy csak az oltópontokon közlik az emberekkel, hogy milyen vakcinát tudnak nekik adni, és akinek ez nem tetszik, mehet a sor végére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma később cáfolta a miniszterelnök hergelését, a Jobbik pedig most azt közölte, feljelenti Orbán Viktort rémhírterjesztés vádjával.

A felelőtlen Orbán-kormány névadó kormányfője a minap arról hadovált, hogy az állampolgár majd az oltópontokon szembesül…

Posted by Jobbik Magyarországért Mozgalom on Wednesday, February 10, 2021

A párt azt írta, „a kijelentés nemcsak érzéketlen és pökhendi, de egyben rémhírterjesztés is – ami büntetendő cselekmény”. Hozzátették, az Emmi cáfolatával Orbán Viktor „kijelentése tehát egyértelműen valótlan, hovatovább alkalmas az emberek dezinformálására, illetve széles körben zavar és nyugtalanság keltésére”.

A Jobbik szerint „Orbán Viktornak tisztában kellett lennie azzal, hogy az állítása valótlan”, ha pedig kiderül, hogy nem tudott az oltási protokollról és „nem állapítható meg a szándékos elkövetés”, akkor „a cselekmény büntetőjogi következményei helyett a politikai következményeit kell viselnie”.

Kapcsolódó hírek