Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Feljelentették Orbán Viktort rémhírterjesztésért

A Jobbik szerint kijelentése „nemcsak érzéketlen és pökhendi, de rémhírterjesztés is” volt.

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök (j) részt vesz a kormány és a gazdasági kamarák negyedik videókonferenciáján az ITM épületében 2020. március 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) részt vesz a kormány és a gazdasági kamarák negyedik videókonferenciáján az ITM épületében 2020. március 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher

Orbán Viktor múlt hét pénteken egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy csak az oltópontokon közlik az emberekkel, hogy milyen vakcinát tudnak nekik adni, és akinek ez nem tetszik, mehet a sor végére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma később cáfolta a miniszterelnök hergelését, a Jobbik pedig most azt közölte, feljelenti Orbán Viktort rémhírterjesztés vádjával.

https://www.facebook.com/JobbikMagyarorszagertMozgalom/posts/10158751654621405

A párt azt írta, „a kijelentés nemcsak érzéketlen és pökhendi, de egyben rémhírterjesztés is – ami büntetendő cselekmény”. Hozzátették, az Emmi cáfolatával Orbán Viktor „kijelentése tehát egyértelműen valótlan, hovatovább alkalmas az emberek dezinformálására, illetve széles körben zavar és nyugtalanság keltésére”.

A Jobbik szerint „Orbán Viktornak tisztában kellett lennie azzal, hogy az állítása valótlan”, ha pedig kiderül, hogy nem tudott az oltási protokollról és „nem állapítható meg a szándékos elkövetés”, akkor „a cselekmény büntetőjogi következményei helyett a politikai következményeit kell viselnie”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter