Tállai megcsiklandozta a nyugdíjasokat: idén ismét lehet nyugdíjprémium

És érkezik már a „13. havi egy heti” pénzeső is.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: Kormány.hu/Botár Gergely

Ha a GDP 3,5 százaléknál nagyobb arányban nő, akkor a kormány idén novemberben prémiumot fizethet a nyugdíjasoknak, 53,4 milliárd forintot már félre is tettek erre – mesélte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Tállai a Telex cikke szerint arról is beszélt, hogy február 12-én kezdik meg a „13. havi nyugdíj” egy heti, első részletének kifizetését, külön juttatásként nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy kapja meg havi járandóságának egynegyedét.

A banki utalás még aznap elér a címzettekhez, a postai közvetítés ezután következik, nagyjából két hét múlva eljut mindenkihez a pluszpénz – nyugtatott meg.

Emlékezetes, a kormány a 13. havi nyugdíjat négy részletben állítja vissza. Az első negyed – mely az átlagnyugdíjat véve 37 650 Ft – idén jön, 2022-ben már kétnegyedet, 2023-ban háromnegyednyi plusznyugdíjat kapnak az érintettek, 2024-ben pedig egy teljes havi pluszpénz kifizetése történik meg számukra, bár ezeket a részleteket nem szükséges megjegyezni, a választásig még biztosan jó párszor téma lesz.

Kapcsolódó hírek