Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Mit vegyünk figyelembe a karikagyűrű kiválasztásakor?

A karikagyűrű végtelensége az érzelmeket szimbolizálják, melyek egy szerelem esetében a legjobb, ha soha nem szűnik meg. Éppen ezért az ókortól kezdve az önmagába visszatérő kör a végtelen hűség és az érzelmek szimbóluma. Lássuk is, hogy hogyan érdemes karikagyűrűt választani!

Hol viseljük?

A karikagyűrű viselésére nincs kőbe vésett szabály, mégis az idő során elterjedt módi máig a mérvadó. Ha egy gyűrűvel történik a lánykérés és a házasság is, akkor a jegygyűrű az eljegyzéskor a bal kéz gyűrűsujjára kerül, majd az esküvői szertartáson húzzák fel egymás jobb kezének gyűrűsujjára a párok. Ez a végleges helye általában. Ha eljegyzési gyűrűvel kérik meg a lány kezét, akkor az szintén a bal kézre kerül, majd ez a köves gyűrű vagy ott marad a szertartás után, vagy kísérőgyűrű jelleggel átkerül a jobb kézre.

gyuru

A legtöbb esetben bár nem egyformák a gyűrűk, de jellemzően hasonló stílusban készülnek. A női pár többnyire apró köveket tartalmaz, míg a férfié letisztultabb.

Rendkívül fontos szempontok a gyűrűk kiválasztásakor azok mérete, a stílusa és az egyéniséghez való illeszkedése, szélessége, anyaga, mintázata és persze, hogy tartalmaz-e drágakövet.

Milyen méretlehetőségek vannak?

A karikagyűrűk méretezése nem csak egyféle táblázat szerint történik, így a legjobb, ha lemérjük az ujjak körméretét, majd egy táblázat segítségével határozzuk meg a megfelelő méretet. Fontos szempont, hogy más a méret egy szélesebb és egy keskenyebb gyűrű esetében is, így ezt mindig vegyük számításba a választáskor. Az sem egy utolsó szempont, hogy vékony ujjakra inkább a vastagabb gyűrűk illenek, míg a tömzsik esetében nyugodtan mehetnek a vékony darabok is.

A gyűrű anyaga sem mindegy, bár hazánkban manapság az arany áll az első helyen, aminek a színe sem csak a hagyományos sárgaarany már. Egyre nagyobb teret hódítanak a sárga mellett a fehér- és a rozéarany karikák is. Sőt ezeket akár kombinálni is lehet, ha úgy tetszik csak igazán. A gyűrűk női tagja – mivel nem kötelező, hogy egyformák legyenek – nyugodtan tartalmazhat drágaköveket, míg a férfiak inkább a letisztultabb, egyszerű gyűrűket kedvelik.

A gyűrűk felülete lehet matt és fényes egyaránt, sőt ezek kombinációja is, ha úgy tartja kedvünk. A kövek tekintetében sincs semmilyen szabály, így tartalmazhat egy és több darabot is, mérettől és elrendezéstől függetlenül. Ez persze a gyűrű árát is befolyásolja, de legjobb esetben egy életen át fogjuk hordani, így sokszorosan megtérül. Többféle foglalatban is helyet kaphat a drágakő, mint például süllyesztett, csatorna vagy épp a kevésbé jellemző karmos.

Ha még nem találtátok meg a tökéletes karikagyűrűt, akkor mindenképp nézzetek körül az Ékszerpalota oldalán, ahol szebbnél szebb ékszerek várnak rátok.