Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Október óta nem volt ilyen alacsonyan a lélegeztetőgépen lévők száma

Eddig azonban mindössze 145 257 fő kapott a vakcinából.

Védőfelszerelésbe öltözött mentők érkeznek az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, hogy elszállítsanak egy koronavírussal fertőzött beteget 2020. május 5-én.
Védőfelszerelésbe öltözött mentők érkeznek az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, hogy elszállítsanak egy koronavírussal fertőzött beteget 2020. május 5-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A vasárnap reggeli adatok szerint 64, „többségében idős, krónikus beteg” veszítette életét, és újabb 1257 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon az elmúlt 24 órában.

A kormányzati portálon azt írták: 359 574-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 11 968-ra emelkedett, a gyógyultak száma 241 472. Az aktív fertőzöttek száma 106 134-re csökkent. Kórházban 3793 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 254-en vannak lélegeztetőgépen.

Ennél kevesebben utoljára október 27-én szorultak gépi lélegeztetésre (243-an), a naponta jelentett halálesetek száma pedig november 9-én volt alacsonyabb (55 elhunyt beteg).

Hatósági házi karanténban jelenleg 18 929-en vannak, a mintavételek száma 3 052 068-ra nőtt.

Szomorú adat azonban, hogy eddig mindössze 145 257 fő kapott oltást. A 444.hu számításai szerint ez még úgy is nagyon kevés, hogy nincs sok oltóanyag az országban, szerdán ugyanis a heti csomagban 35 ezer ember oltására elég oltóanyag érkezett, azóta 14 939-en kapták meg az első oltásukat.

Vagyis a beérkezett mennyiség felét sem oltották el 4 nap alatt,

noha Orbán Viktor pár hete még azt mesélte a propagandarádiójában, hogy Magyarország készen áll a tömeges és gyors oltásra.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz