Hollik úgy tudja, egyre több ország számára válik világossá, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés megbukott

A vakcinának nincsen ideológiája, politikai nézete, a vakcinának csak megbízhatósága és hatékonysága van

– tájékoztatta Facebook-rajongóit a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati videójában.

Hollik István emlékeztetett: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában bejelentette, hogy a magyar hatóságok által engedélyezett, Oroszországban gyártott vakcina szállítása megindulhat Magyarországra.

A fideszes azt is állította, ma már egyre több uniós ország számára válik világossá, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés megbukott, az uniós országok vezetői egyre élesebben kritizálják az oltóanyag-beszerzés akadozását. Angela Merkel kancellár nemrég azt is bejelentette: a németek támogatják az orosz vakcina európai engedélyezését – mondta, hozzátéve, hogy a magyar baloldal szerinte az első pillanattól támadja a többoldalú vakcinabeszerzést, sőt, a magyar szakhatóságokat.

Hollik elmondása szerint az oltóanyagok megbízhatóságát és hatékonyságát a magyar szakemberek szigorúan ellenőrzik. Azonban a baloldal még ezt is támadja, „a vakcinákkal kapcsolatban hangulatot keltenek és bizalmatlanságot akarnak teremteni”, amivel ráadásul az engedélyezést végző magyar szakemberek munkáját is támadják, mert úgy gondolják, „minél rosszabb az országnak, annál jobb a baloldalnak” – magyarázta.

Kásler Miklós egyébként ma szintén arról beszélt egy propagandainterjúban, hogy jó lenne már, ha a lakosság befejezné a válogatást a vakcinák között.

Kapcsolódó hírek