Két embert vettek őrizetbe a IX. kerületi gyilkosság ügyében

B. János késsel megszúrta, K. Antal többször megrúgta és megütötte az áldozatot.

Rendőrök bűnjelet keresnek a főváros IX. kerületében, ahol megszúrtak egy 19 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette 2021. január 20-án.
Rendőrök bűnjelet keresnek a főváros IX. kerületében, ahol megszúrtak egy 19 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette 2021. január 20-án. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Két embert vettek őrizetbe a rendőrök a szerdán a IX. kerületben meggyilkolt fiatal férfi ügyében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán tudatta, hogy késő délután Budapesten, a IX. kerületben megszúrtak egy fiatal férfit. A 19 éves áldozat a helyszínen életét vesztette. A feltételezett elkövetőt a rendőrök pár percen belül a helyszín közelében elfogták.

A BRFK csütörtökön azt írta: a nyomozás adatai szerint a 19 éves férfi egy Telepy utcai társasház előtt egy korábbi vitás ügy miatt keveredett szóváltásba a 20 éves B. Jánossal és a 21 éves K. Antallal. A vita során a 19 éves férfi elővett egy gumilövedékes fegyvert, és több lövést adott le B. Jánosra és társára, majd bemenekült egy társasházba.

B. János és K. Antal követte a lépcsőházba a férfit, ahol B. János egy késsel megszúrta, majd társával többször megrúgta és megütötte. Ezután elmenekültek a helyszínről, de a budapesti rendőrök pár percen belül a helyszín közelében elfogták őket.

A BRFK nyomozói emberölés megalapozott gyanúja miatt kihallgatta a két férfit, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tesznek letartóztatásukra – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek