Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Megszólalt Rakonczay Gábor a sikertelen rekordkísérletről

„Örülök, hogy megvagyok.”

Megszólalt Rakonczay Gábor a sikertelen rekordkísérletről
Fotó: Facebook/Rakonczay Expedíciók

Mint arról korábban beszámoltunk, hat nap után feladni kényszerült új rekordkísérletét Rakonczay Gábor extrémsportoló. Az volt a terve, hogy állva evezi át az Atlanti-óceánt, de végül mentőhelikopterrel kellett visszahozni a szárazföldre.

Rakonczay ezután egy Facebook-videóban számolt be a részletekről: mint elmondta, hat nap evezés után egy olyan szituációból kellett kijönnie, ami után örül, hogy megmaradt.

Azt is mondta, az időjárás rendben volt, jól is haladt, de az alvással már gondjai voltak. Az első éjszaka nem aludt semmit, majd 40 percet és 1-2 órákat hozott össze, de 3 óránál többet egyik éjjel sem tudott aludni.

Beszámolója szerint a realitásérzéke sem volt már az igazi, az egyik éjszaka például olyan melegnek érezte a szinte teljesen átfagyott testén átcsapó 16 fokos hullámokat, hogy kedvet kapott belemenni a vízbe.

Az ötödik napon úgy döntött, átül a mentőcsónakba, ahol talán felmelegedhet, de akkora hullámok jöttek, hogy attól tartott, az egyik maga alá gyűri a járművét.

Végül Rakonczay úgy döntött, nem kockáztatja az életét, és miután hajóval nem sikerült kimenteni, helikopterrel hozták ki a szárazföldre.

Azt mondja, nem egy feladós típus, de korábban már megtanulta, hol van az a határ, amikor már nem érdemes vásárra vinnie a bőrét.