Bűnügy

Fejlemény a bicskei pedofil gyermekotthoni igazgató ügyében, megszólalt a bíróság

Bűnügy

Bizonyíték került elő arról, hogy Orbán Viktor döntött a pedofil igazgató kitüntetéséről

Belföld

Magyar Péter készül valamire március 15-én

Első magyarként elérte a Déli-sarkot Rakonczay Gábor

Harta ViktorHarta Viktor
2019. január 7-én az Antarktiszon készült kép Rakonczay Gáborról, aki ezen a napon első magyarként, a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva elérte a Déli-sarkot. Az extrém sportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot egy 94 kilós szánt húzva maga után.
2019. január 7-én az Antarktiszon készült kép Rakonczay Gáborról, aki ezen a napon első magyarként, a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva elérte a Déli-sarkot. Az extrém sportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot egy 94 kilós szánt húzva maga után. Fotó: MTI

Az Antarktisz partjától indulva 44 nap és 4 óra alatt, első magyarként elérte a Déli-sarkot Rakonczay Gábor extrém sportoló. Rakonczay a 917 kilométeres távon egy 94 kilós szánt húzott maga után.

Rakonczay Gábor az út során testsúlya 10 százalékát „elégette”, az arcán pedig fagyási sérüléseket szenvedett.

Az expedíció PR-ügynöksége szerint Rakonczayt fizikailag próbára tette az a kétszáz kilométeres szakasz, amelyen mély hóban meneteltek, a táv végén pedig folyamatos jeges szembeszéllel megküzdve kellett teljesítenie a célját. Eleinte mínusz 12 Celsius-fok körüli volt a hőmérséklet az Antarktiszon, ám ahogy közeledtek a sarkponthoz, már szinte mindig mínusz 20 Celsius-fok alá kúszott a hőmérséklet, s olykor elérte a mínusz 30-at is.

2018. november 22-én készült kép Rakonczay Gáborról, aki 2019. január 7-én első magyarként, a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva elérte a Déli-sarkot. Az extrém sportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot egy 94 kilós szánt húzva maga után.

2018. november 22-én készült kép Rakonczay Gáborról, aki 2019. január 7-én első magyarként, a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva elérte a Déli-sarkot. Az extrém sportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot egy 94 kilós szánt húzva maga után.
Fotó: MTI

„Az Antarktisz hatalmas, tökéletesen élettelen, ugyanakkor fantasztikusan tiszta és érintetlen. Semmi sem indokolja itt az életben maradást. Az agy ráadásul képtelen felfogni a menetelés tényleges időtartamát, ebben az ingerszegény környezetben az ember lépésről lépésre küzdi előre magát. Csak megy előre, és nem foglalkozik azzal, meddig tart még, hogy milyen hosszú ez az egész”

– fogalmazott az extrém sportoló.

A szabályok értelmében aki először jár az Antarktiszon, annak csapatban kell teljesítenie a távot, így Rakonczay Gábor is negyedmagával vitte végig az expedíciót, ám a legtöbbet ő haladt az élen, és az ő szánja volt a legnehezebb.

Ez is érdekelhet

Várkonyi Andrea után Mészáros Lőrinc is szót kért

Megveszi a Mol az Újpest FC-t, már csak NER-csapatok alkotják az NB I-et

Megszólalt Rakonczay Gábor a sikertelen rekordkísérletről

Mentőhelikoptert küldtek Rakonczay Gáborért az Atlanti-óceánra

Friss fotókon Mészáros Lőrinc, aki idén is Spanyolországig utazott, hogy felcsúti futballistákat láthasson

Hatott Kubatov uszítása, Lázár János helyett a Mahart vezetőjét gyalázzák a fradisták