Két gyilkossággal gyanúsítják a szerdán elfogott salgótarjáni férfit

Egy 50 éves nőnek is köze lehetett a héten kiderült tavaly nyári gyilkossághoz.

Nyomozók a salgótarjáni emberölés helyszínén 2021. január 12-én.
Nyomozók a salgótarjáni emberölés helyszínén 2021. január 12-én. Fotó: police.hu

Frissítés: az MTI korábban hamisan azt állította, hogy „már három gyilkossággal gyanúsítják a szerdán elfogott salgótarjáni férfit”. Az eredeti hírünk ezen közlés alapján készült, azonban az állami hírügynökség később pontosított, két gyilkosságról tudni a gyanúsított kapcsán.

Két emberöléssel gyanúsítják azt a salgótarjáni hajléktalan férfit, akit szerdán fogtak el, az egyik bűncselekményt egy szintén hajléktalan nővel követte el.

Szerdán fogták el Salgótarjánban azt a 45 éves férfit, aki késsel megölt egy szintén hajléktalan nőt, majd kiderült, hogy korábban meggyilkolt egy – ugyancsak hajléktalan – férfit is. Szombaton pedig a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte az MTI-vel, hogy elfogtak egy 50 éves nőt, aki a gyanú szerint a szerdán elfogott férfival közösen verte halálra a hajléktalan férfit.

Nágel Tamás elmondta: tavaly nyáron Salgótarján belvárosában bántalmazta a két ember az 51 éves hajléktalan férfit, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

V. Szilviát pénteken emberölés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezik a letartóztatását – tette hozzá.

A szerdán elfogott M. Szabolcs keddre virradóra több késszúrással ölt meg egy hajléktalan nőt egy híd alatt, a Vásártér közelében. Miután beismerte ezt a bűncselekményt, elmondta, hogy tavaly szeptemberben meggyilkolt egy szintén hajléktalan férfit, akinek a holttestét azóta meg is találták. A bíróság csütörtökön elrendelte M. Szabolcs letartóztatását, aki ellen több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség.

Kapcsolódó hírek