Két embert is megölt egy hajléktalan férfi Salgótarjánban

Egy nőt hétfő este késelt halálra egy híd alatt, ezután mondta el, hogy tavaly egy férfival is végzett.

Rendőrök helyszínelnek a salgótarjáni híd alatt 2021. január 12-én.
Rendőrök helyszínelnek a salgótarjáni híd alatt 2021. január 12-én. Fotó: Facebook/Agria TV

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 45 éves hajléktalan férfit, aki a gyanú szerint megölt egy hajléktalan nőt keddre virradó éjjel Salgótarjánban;

a kihallgatása során kiderült, hogy meggyilkolt egy hajléktalan férfit is tavaly szeptemberben a városban.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint kedd reggel egy férfi jelentette be a rendőrség ügyeletén, hogy „hajléktalan életmódot folytató” feleségét bántalmazták. Bár a rendőrökkel a mentők is perceken belül a helyszínre érkeztek, és megkezdték az életmentést, a nő a helyszínen meghalt.

Az ügyben ezután halált okozó testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség ismeretlen tettes ellen. A bűncselekménnyel gyanúsított 45 éves hajléktalan férfit két órán belül elfogták. M. Szabolcs több késszúrással ölte meg a nőt hétfő este 10 óra és kedd reggel között egy híd alatt, a Vásártér közelében.

A férfi kihallgatása során beismerte az emberölést, részletes beismerő vallomást tett, és emellett egy szintén hajléktalan férfi tavaly szeptemberi megölését is a rendőrség tudomására hozta. A gyanúsítottal együttműködve megtalálták az áldozat holttestét – közölte Kalmár Zsolt.

A 45 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek