Ónos eső miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

Szerdán napközben pedig a Tiszántúlon várható számottevő havazás.

Ónos eső miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat
Fotó: MTI/Varga György

Ónos eső veszélye miatt több északnyugati járásra elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden kora este.

A következő órákban Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében várható gyenge ónos eső.

Mint írták, északnyugat felől csapadékzóna érkezik, északnyugaton kezdetben gyengébb ónos eső is előfordulhat, majd ott is havazás lesz a jellemző.

Éjszaka általában az ország északkeleti felén-kétharmadán várható maximum 2 centiméter körüli hóréteg. Az északi határnál, Észak-Alföldön és Tiszántúlon viszont ennél valamivel több, Szabolcsban és Beregben, valamint a hegyekben akár 5 centiméternél vastagabb hótakaró is kialakulhat. Szerdán napközben további számottevő havazás (legfeljebb pár centi friss hó) már csak a Tiszántúlon fordulhat elő, de északkeleten hózáporokból lokálisan ennél több is hullhat.

Kiemelték továbbá, hogy szerdán napközben a megerősödő, néhol viharos északnyugati szél a Dunántúli- és Északi-középhegységben gyenge hófúvást is okozhat.

Az előrejelzés szerint szerdán a nap nagy részében a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0 Celsius-fok között valószínű. A nappali maximumok plusz 1-5 fok között alakulnak.

Kapcsolódó hírek