Megkezdődött a Moderna vakcinájának európai kiszállítása

A cég szerint az oltóanyag európai szétosztása az elmúlt tíz év egyik legnagyobb logisztikai feladata lesz.

Megkezdődött a Moderna vakcinájának európai kiszállítása
Fotó: Flickr/wuestenigel

Megkezdődött a Moderna amerikai gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának európai kiszállítása – közölte hétfőn a vállalat. Az oltóanyagot a világ egyik vezető logisztikai társaságának számító Kühne + Nagel juttatja el az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség országaiba.

Dan Staner, a cég európai, közel-keleti és afrikai régióért felelős elnökhelyettese hangsúlyozta: „Fontos mérföldkőhöz érkeztünk el, s büszkék vagyunk arra a szerepre, amelyet a Moderna vakcinája betölt a járvány elleni küzdelemben Európában”.

„Az oltóanyag európai szétosztása az elmúlt tíz év egyik legnagyobb logisztikai feladata lesz, amelyet a Modernának meg kell oldania. (…) Rendkívül hálás vagyok az összes partnerünknek, a beszállítóinknak és az Európai Bizottságnak a megkapott segítségért és támogatásért”

– írta.

A Moderna vakcinájának forgalmazását január 6-án engedélyezte az Európai Bizottság az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ajánlása alapján.

A vállalat legalább 600 millió adag védőoltást állít elő 2021-ben, 100 millió adaggal többet, mint amennyit korábban tervezett.

Kapcsolódó hírek