Kiderült, miért gyilkolt az élettársa lányát halálra késelő 87 éves fóti férfi

Elmegyógyintézetbe kerül az öregember, aki többször megszúrta, téglával fejbe vágta párja lányát pénteken.

Rendőrök és bűnügyi technikusok 2021. január 8-án Fóton, ahol megölte élettársa lányát egy idős férfi. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 86 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy összeveszett az 51 éves nővel a fóti lakásában, ezért késsel megszúrta; a nő az utcán esett össze. A férfit a rendőrök előállították, elszámoltatása megkezdődött.
Rendőrök és bűnügyi technikusok 2021. január 8-án Fóton, ahol megölte élettársa lányát egy idős férfi. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 86 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy összeveszett az 51 éves nővel a fóti lakásában, ezért késsel megszúrta; a nő az utcán esett össze. A férfit a rendőrök előállították, elszámoltatása megkezdődött. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Letartóztatták azt a 87 éves fóti férfit, akit az élettársa lányának megölésével gyanúsítanak, a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

A Budakörnyéki Járásbíróság felidézte, az áldozat péntek délelőtt látogatta meg az édesanyját és annak élettársát Fóton, ahol konfliktusba keveredett a férfival.

A 87 éves férfi úgy gondolta, hogy élettársa lánya elvette a nyugdíját, ezt számon kérte rajta, és egy késsel nyakon szúrta a nőt.

Az áldozat kimenekült az utcára, de az épület előtt összeesett. Ott a férfi még egyszer, a lapockáján megszúrta, és többször a fejéhez vágott egy téglát, majd elhagyta a helyszínt. A nő meghalt.

A gyanúsított letartóztatását a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a bűncselekmény brutális jellegére, az elkövető személyi és családi körülményeire, mentális állapotára való tekintettel az elsőfokú tárgyalás előkészítése során meghozandó döntésig, de legfeljebb egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges és végrehajtható.

Kapcsolódó hírek