Újrafertőződött az a férfi, akinél először mutatták ki a koronavírust Romániában

Ahogyan az első esetben, most is teljesen tünetmentes.

Pozitív minta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársának kezében az OMSZ Pók utcai szűrőbuszánál Óbudán 2020. november 13-án.
Pozitív minta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársának kezében az OMSZ Pók utcai szűrőbuszánál Óbudán 2020. november 13-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Ismét megfertőződött az a román állampolgár, akinél elsőként mutatták ki a koronavírust keleti szomszédunknál még 2020 elején – írja a Transindex.

A 25 éves férfinek tavaly februárban lett pozitív a tesztje, ő volt az első romániai eset. Úgy tudni, jelenleg Németországban tartózkodik otthoni elkülönítésben, és ahogyan az első esetben, most is teljesen tünetmentes.

Az MTI beszámolója szerint Romániában ötvenezer alá csökkent vasárnap a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek száma, az oltási kampány első hetében pedig mintegy 13 ezer egészségügyi dolgozó kapta meg az első adagot a BioNTech-Pfizer vakcinából.

Mivel a vasárnapi újabb 60 halálesettel megközelítette a 16 ezret a járvány áldozatainak száma, az aktív fertőzötteké – október 22-e óta először – ismét ötvenezer alá esett, ami kevesebb mint fele a november végén feljegyzett 120 ezres csúcsnak. Közülük már csak 8868-an vannak kórházban, az intenzív terápián kezelt súlyos esetek száma azonban csak 1119-re csökkent a november végi csaknem 1300-ról.

A múlt vasárnap kezdődött oltási kampány során Romániában szombat estig 13 200 orvos és ápoló kapta meg az oltás első adagját.

Kapcsolódó hírek