Havi 9 milliót keres egy albán focista a Felcsút NB III-as tartalékcsapatában

Első két idénye alatt összesen 1041 percet játszott.

Liridon Latifi albán válogatott labdarúgó.
Liridon Latifi albán válogatott labdarúgó. Fotó: pfla.hu

Nagyjából havi 25 ezer eurót (átszámítva 9 millió forintot) vesz ki az adófizetők zsebéből Liridon Latifi, a Felcsút NB III-as tartalékcsapatában játszó albán csodaszélső – szúrta ki a 444.hu az albán sportsajtóban.

A focistára 2017 nyarán csapott le Orbán Viktor kertvégi futballklubja, ekkor a Skenderbeu csapatában játszó Latifi az albán bajnokság legdrágább játékosának számított, a Transfermarkt adatbázisa szerint 825 euró volt az ára. Nem is tudott nemet mondani az előző szezonban bronzérmes felcsútiak ajánlatára.

A játékos azóta „szédületes” karriert futott be Magyarországon:

első két idénye alatt összesen 1041 percet játszott, legutóbb 2019 áprilisában cserélték be a 88. percben a Paks ellen.

Azóta eltöltött egy szezont kölcsönben a moldáv Sheriff Tiraspolnál, majd 2020 nyarán visszatért a felcsúti szívcsakrába. A nagycsapatnál mindenesetre még akkor sem került szóba a neve, amikor a koronavírus miatt fiatalokkal volt kénytelen kiállni a Felcsút.

Az albán sztár leigazolása Pintér Attilának, a Puskás Akadémia akkori vezetőedzőjének sem tetszett, egy interjúban odáig ment, hogy kijelentette: vagy ő megy el a csapattól, vagy a „külföldi úriember”. Végül Pintér szedte a sátorfáját. A 444 megjegyzi: 2014-ben az MTK lényegében ingyen is megszerezhette volna Latifit, de Garami József vezetőedző a próbajáték után elhajtotta.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek