Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Orbán: a járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg végig fennmarad

Az ember, aki máskor két napra sem lát előre, most bemondta, hogy jövőre is készültség lesz.

Orbán Viktor miniszterelnök beszél a 15. Bledi Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián 2020. augusztus 31-én.
Orbán Viktor miniszterelnök beszél a 15. Bledi Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián 2020. augusztus 31-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad

– magyarázta Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel Budapesten, a Karmelita kolostorban, miután átadta az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek a kinevezési okiratukat.

2021 vége előtt „nem leszünk túl a válságon” – bizonygatta a kormányfő, éppen csak el nem kotyogva, hogy de szerencsére 2022-ben választás lesz, amikor majd eljátszhatja, hogy „megmenti az embereket”.

Könnyebb szakaszok talán lesznek az első adag vakcina után, majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően, „de mire visszaáll minden a normális kerékvágásba, az legalább egy teljes esztendőt elvisz majd” – mesélte Orbán, aki tavasz óta napról napra, hétről hétre ad hoc ötletekkel lavíroz a járványban, így az nem derült ki, hogy most mire alapozva látja ennyire tisztán a jövőt.

A miniszterelnök a kinevezések átadóján mindenesetre jól megfogdosta a kórházvezetők kezét, éppen úgy, ahogy az tavasz óta nem javasolt.