Itt a bejelentés: szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat

A legtöbb ország éppen szigorít, de nálunk szenteste nem terjed a vírus.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai járőröznek a miskolci Széchenyi utcában a kijárási tilalom idején 2020. november 14-én este.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai járőröznek a miskolci Széchenyi utcában a kijárási tilalom idején 2020. november 14-én este. Fotó: MTI/Vajda János

Szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat – jelentette be hétfőn a magyar kormány a hivatalos Facebook-oldalán.

Azt is írták, a családi összejövetelek tíz fős korlátjába nem számítanak bele a gyermekek.

Szentestére felfüggesztjük a kijárási tilalmat. A családi összejövetelek tíz fős korlátjába nem számítanak bele a gyermekek.

Posted by Magyarország Kormánya on Monday, December 21, 2020

Később operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón is elmondta, hogy a kormány úgy döntött, hogy szentestére, azaz december 24-éről 25-ére virradó éjjelre felfüggeszti a kijárási tilalmat.

Kiss Róbert hozzátette: a kormány döntése értelmében a magánrendezvények, családi rendezvények 10 fős korlátját továbbra is úgy kell érteni, hogy abba nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek.

A kormány arról is döntött, hogy hétfő éjféltől, azaz december 22-én 0 órától megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmú repülőgépek leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is. A teherforgalom zavartalanul zajlik – tette hozzá.

Kapcsolódó hírek