Kocsis Máté Karácsonynak: Nem hisztizni kell, főpolgármester úr!

Lopás-megelőzésből is komoly leckét adott a fideszes.

Kocsis Máté Karácsonynak: Nem hisztizni kell, főpolgármester úr!
Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Karácsony Gergelyt nagyon kiakasztotta Orbán Viktor szombaton bejelentett csomagja, amely azt is tartalmazza, hogy az önkormányzatok egyik fontos bevételi forrását, az iparűzési adót a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók esetében január 1-jétől a felére csökkentik.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán reagált Budapest főpolgármesterének aggályaira. Azt írta, „nem a főpolgármesternek kell pénzügyi segítség, hanem a budapestieknek”, és azt is üzente Karácsony Gergelynek:

„a járvány gazdasági hatásait enyhíteni kell, nem hisztizni, főpolgármester úr!”

A rend kedvéértA kis- és középvállalkozások és az egyéni vállalkozók iparűzési adójának csökkentése most azért…

Posted by Kocsis Máté on Saturday, December 19, 2020

Kocsis Máté szerint ugyanis az iparűzési adó felére csökkentése most azért elengedhetetlenül fontos, hogy a világjárvány gazdasági hatásait túléljék a vállalkozások.

„A budapesti vállalkozásoknak nincs százmilliárdnyi tartaléka, Karácsonyéknak van, Tarlóstól örökölték”

– mesélte Kocsis Máté azt is hozzátéve: emellett Budapest így is a legnagyobb bevétellel rendelkező magyar város.

A fideszes ezután jótanácsokat is osztogatott: szerinte „a világjárvány közepén nem kellene nagyvonalúan szórni a pénzt tanácsadókra, politikai kinevezettekre, buszmutyira, a Lánchíd pofátlanul túlárazott felújítására és a brüsszeli áskálódásra”. „Nem kell engedni, hogy a Demszky-Hagyó-korszak emberei lopjanak a fővárosi önkormányzatnál és akkor jut pénz adócsökkentésre” – oktatott lopásmegelőzésből a Fidesz frakcióvezetője.

Ezek is érdekelhetnek