Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

„Orbán és Matolcsy együtt tette tönkre az országot”

A DK szerint Matolcsy történelmi mélységbe gyengítette a forintot, Orbán pedig nem csinált semmit egész nyáron.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2019. évi üzleti jelentéséről és beszámolójáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2019. évi üzleti jelentéséről és beszámolójáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök együtt tette tönkre az országot és együtt felelősek a válságért – állítja a Demokratikus Koalíció.

A DK alelnöke szerdai, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden egy sajtótájékoztatón „ment neki a kormánynak”. A jegybankelnök elmondása szerint „a magyar kormány nem tudta a közösségi fogyasztást kellően növelni” és „elégtelenek voltak a kormány intézkedései az állami beruházások felpörgetésére” – emelte ki Varju László.

A költségvetési bizottság DK-s elnöke a teljes kormányzati összeomlás jelének nevezte, hogy – mint mondta – már Matolcsy György szerint is az Orbán-kormány a felelős a válságért.

Kijelentette, nem a most egymásra mutogató felek egyike vagy másika a hibás, hanem a kormányfő és a jegybankelnök együtt. Matolcsy György hagyta, hogy a forint történelmi mélységbe gyengüljön, mialatt a jegybank két kézzel szórta a pénzt a luxusra, Orbán Viktor pedig nem kezelte a válságot, nem védte meg a munkahelyeket, nem segítette az elbocsátottakat, a családokat és az időseket – jelentette ki Varju László, aki szerint a felelősök ma egymásra mutogatnak ahelyett, hogy beismernék a magyaroknak, együtt tették tönkre az országot és együtt felelősek a válságért.

A DK-s képviselő szerint a kormány nyáron nem csinált semmit, nem kezelte a válságot, nem készítette fel az országot a második hullámra, és amikor ennek meglettek az első következményei, a kabinet bepánikolt és kapkodni kezdett, a kormánytagok próbálják egymásra hárítani a felelősséget.