Bejelentették: újranyitnak a középiskolák a téli szünet után

Addig is minden intézményt ki kell takarítani.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. április 9-én.
Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. április 9-én. Fotó: MTI/kormany.hu

A téli szünetben minden iskolát és óvodát ki kell takarítani, ahol szükséges, a munkába a honvédséget is bevonják – magyarázta a köznevelésért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán szerint a köznevelési intézmények januárban is megkapják ez ehhez szükséges fertőtlenítőszert, amelyből 300 ezer liter áll rendelkezésre. Bejelentette azt is,

  • az általános iskolák január 4-én nyitnak,
  • a középiskolákban egy hét digitális munkarend után január 11-én folytatódik a „jelenléti oktatás” a téli szünet után.

Maruzsa Zoltán jelezte, hogy a testhőmérséklet-mérések „maradnak”, a pedagógusok, iskolai dolgozók január 2-3-án az Országos Mentőszolgálat tesztelési pontjain önkéntesen és térítésmentesen vehetnek rész koronavírus-tesztelésen.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek