Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Orbán: győzött a józan ész, sikerült megőrizni Európa egységét

Nagyon örül, hogy végül nem kellett valakiknek vétózniuk.

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én.
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az Európai Tanács múlt heti ülésén győzött a józan ész: „megvédtük Magyarország szuverenitását, és megvédtük a magyarok pénzét” – mesélte Orbán Viktor hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben, ahol köszönetet mondott Lengyelországnak a barátságért, a kitartásért és a bajtársiasságért.

„Győztünk, mert keresztülvittük, hogy olyan nehéz időkben, mint a mostani járvány, nem szabad a gazdasági támogatásokat politikai feltételekhez kötni, egyszerűen azért, mert ezek hátráltatnak bennünket a gyors cselekvésben”

– magyarázta sajátosan a kormányfő, hogy a 27 tagállam közül miért egyedül csak Magyarországot és Lengyelországot „hátráltatta” volna a jogállamisági feltételrendszer szigorúbb betartatása.

Orbán, mint az Európai Unió elsőszámú bomlasztója, Putyin trójai falova arról is cinikuskodott: győzött a józan ész azért is, mert ezzel a döntéssel sikerült megőrizni Európa egységét, megvédték az európai alkotmányt, elhárították azt a veszélyt, hogy költségvetési eszközökkel ráerőltessék a magyarokra a bevándorlókat. Megakadályozták, hogy azt az országot, amely nem fogad be bevándorlókat, pénzügyileg meg lehessen büntetni – dezinformált a miniszterelnök.