Megszületett a megállapodás az EU-s költségvetésről és helyreállítási alapról

Orbán Viktor szerint „a partraszállás sikerült”.

Megszületett a megállapodás az EU-s költségvetésről és helyreállítási alapról
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Megszületett a megállapodás az Európai Unió következő többéves költségvetéséről és a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról a tagállami vezetők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján – jelentette be a Twitteren Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.

Michel közölte, a megállapodás elfogadásával megkezdhető a pénzügyi csomagok végrehajtása és a járvány sújtotta gazdaságok újjáépítése.

A mérföldkőnek számító helyreállítási csomag elősegíti a zöld és a digitális átmenetet is – tette hozzá.

A részleteket ismerő diplomáciai források szerint a huszonhét tagország vezetői által elfogadott megállapodás szerint a rendelethez olyan záradékot csatolnak, amely szerint az uniós pénzek felügyeletét szolgáló jogállamisági mechanizmus csak akkor lesz elindítható, ha egy tagállam intézkedései az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértik. Ez azt jelenti, hogy a mechanizmust nem lehet politikai célokra használni – közölték.

Orbán partra szállt

„Magyarország érdekeit megvédtük, a partraszállás sikerült!” – ezt már Orbán Viktor miniszterelnök mondta csütörtök este Facebook-oldalán.

Magyarország érdekeit megvédtük, a partraszállás sikerült // We have defended the interests of Hungary, D-Day was a success!

Posted by Orbán Viktor on Thursday, December 10, 2020

A kormányfő elmondta: lezárták az utolsó kört is és egymás tenyerébe csaptak. A megállapodás megszületett: „Magyarország érdekeit megvédtük” – tette hozzá. „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – zárta videóját Orbán Viktor.

Kapcsolódó hírek