Gyurcsány: ha a DK-nak lesz miniszerelnök-jelöltje, az Dobrev Klára Lesz

„Valamit tudunk arról, hogy hogyan kell jól, vagy rosszul kormányozni.”

Gyurcsány: ha a DK-nak lesz miniszerelnök-jelöltje, az Dobrev Klára Lesz
Fotó: MTI/Illyés Tibor

„Hogy a DK-nak lesz-e miniszterelnök-jelöltje, nem tudom. Nyilván ha lesz, akkor az Klára lesz, ha nem lesz, akkor azért nem lesz, mert Klára nem fogja elvállalni”

– mondta Gyurcsány Ferenc a Telexnek adott hosszú interjújában. A Demokratikus Koalíció vezére emlékeztetett, ő már 2010 szeptemberétől arról beszél, hogy egységes ellenzékre van szükség Orbánnal szemben.

„Tíz évem van abban, hogy miközben nemcsak a mai kormányoldal, de a mai ellenzéki oldal egy része is – mondjuk úgy – fenntartásokkal figyeli mindazt, amit csinálok, most ott tartunk, hogy közös lista, közös egyéni jelöltek, közös miniszterelnök-jelölt lesz”

– fogalmazott, hangsúlyozva, nem lesz belőle „nagyember”, aki valamilyen fontos közjogi szerepet tölt be. A közös miniszterelnök-jelölt kapcsán arról beszélt, lassan meglesz ez a személy, mögötte pedig egységes lesz az ellenzéki tábor.

Gyurcsány szerint könnyű eljutni oda, hogy jó eséllyel győzhet az ellenzék, de utána kormányozni kell. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a DK az a párt, ahol a legtöbb korábbi kormánytag van.

„Valamit tudunk arról, hogy hogyan kell jól, vagy rosszul kormányozni – nyilván sokan azt mondják, hogy csak azt tudják, hogyan kell rosszul kormányozni. Ha ezt gondolják, ez se zavar”

– fejtette ki az egykori miniszterelnök.

Kapcsolódó hírek