Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Mégis lehet majd választani a vakcinákból

A Koronavírus Sajtóközpont helyrerakta Müller Cecília szavait, nem úgy értette.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án. Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Érdekes helyzeteket hozhat, ha egy joviális nagymamára bízzák az évszázad járványhelyzetének kommunikálását: ez történt ma is, amikor Müller Cecília a koronainfón kérdésre válaszolva arról beszélt, nem lehet választani a különböző gyártmányú koronavírus-vakcinák közül.

A koronavirus.gov.hu ugyanis kora este álhírező, vagdalkozó helyreigazítást adott ki, mely valami olyasmi gondolatmenetet próbál szavakba önteni, miszerint mivel még nincs is engedélyezett vakcina, ezért a nullából tényleg nem lehet választani, de egyébként Müller Cecília nem úgy értette.

„Magyarország Kormánya 17,5 millió adag külföldi vakcinát kötött le különböző gyártóknál, de azok még nem érkeztek be az országba. Amint a lekötött vakcinák megérkeznek és azok a hatóság által engedélyezettek lesznek, elkezdődhet a beoltás. Jelenleg Magyarországon nincsen engedélyezett koronavírus elleni vakcina. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy a magyar emberek nem is tudnak miből választani. Erről beszélt mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília”

– cáfolta az országos tisztifőorvos szavait az állami tájékoztatóoldal, hozzátéve: a kormány bízik benne, hogy jövő tavasszal már minden megrendelt külföldi vakcina rendelkezésre fog állni és „akár több féle, a hatóság által is engedélyezett vakcina is lesz nagy mennyiségben, amikből akkor majd akár választani is lehet”.