Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Orbán már az EU-s kilépés előnyeiről beszélt ma reggel a rádióban

Orbán már az EU-s kilépés előnyeiről beszélt ma reggel a rádióban
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Nagy-Britannia kilépett az EU-ból, majd ők kapnak elsőként vakcinát, olyan vakcinát, amit mi is megrendeltünk Brüsszellel közösen. Akcióképesebb volt, aki kilépett az EU-ból, és önállóan érvényesítette az érdekeit

– trenírozta a híveit egy esetleg EU-kilépésre Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban, ahol arról is beszélt, hogy a 27 tagállam közül Magyarország immár egyedüliként, de továbbra is mindenáron vétózza az Uniós költségvetést.

Minél gyorsabban és minél megbízhatóbb koronavírus elleni vakcinákat kell felkínálni az embereknek, „ebben nem akadályozhat meg bennünket politikai megfontolás”, ezért Keleten és Nyugaton is tárgyalni kell – magyarázta Orbán.

Brüsszelnek lekevertek egy nagy pofont

– kajánkodott annak kapcsán, hogy az EU-ból kilépett Nagy-Britannia tömeges oltásba kezd azzal a vakcinával – a Pfizer/BioNTech-oltóanyaggal -, amelyet az EU is megrendelt közösen.

„Aki kilépett, saját úton jár, saját megoldást keres, hamarabb tudja megvédeni a polgárai egészségét, életét, mint mi, akik bennmaradtunk” – mondta.

A december 11-ig hatályos magyar korlátozásokat követő intézkedésekről a miniszterelnök elmondta: az operatív törzs hétfő reggeli ülésén születnek meg a döntések, de jelezte, az már az első megbeszéléseken kiderült, hogy a tudósok, orvosok mereven elleneznek mindenfajta nagyobb lélegzetű enyhítést.