Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Riasztást adtak ki a fél országra – itt a térkép, merre lesz a legrosszabb

Síkosságmentesítés Budapesten.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A teljes Dunántúlra, valamint az ország középső felére is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a várható és mostanra már többfelé tapasztalható ónos eső miatt.

A figyelmeztető előrejelzés szerint reggel a Duna-Tisza közén, Északi-középhegységben előforduló csapadékgócokból inkább csak csapadéknyom mennyiség hullhat vegyes formában (északon hó, egyébként inkább fagyott eső, ónos eső).

A Dunántúl nyugati felén (kiemelten Vas, Zala megyében és a környező térségekben) azonban délelőttig több milliméternyi, a Dunántúl keletebbi részein jellemzően néhány tized milliméternyi ónos eső valószínű.

Riasztás ónos eső miatt.

Riasztás ónos eső miatt.Forrás: met.hu

Az Alpokalján, a Kőszegi-, és Soproni-hegységben eleinte több helyen inkább még havazás valószínű, így ott pár centi hóréteg várható, helyenként 5 centiméternyi is hullhat.

Az előrejelzés szerint csütörtök délelőtt fokozatosan egyre több helyen olvadás várható, de a Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet. A csapadék formája napközben egyre nagyobb területen esőre vált át; vegyes halmazállapotú csapadék legtovább a nyugati határ mentén fordulhat elő, egyre gyengülő intenzitás mellett – írták.

Óvatosan az utakon!

Az Útinform reggeli helyzetjelentése szerint Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén havazik, a megye többi részén ónos eső, eső esik. Vas megyében, ónos eső, Veszprém, Somogy, Tolna és Baranya megyében eső esik. A Győr-Baja tengelytől keletre, borult de csapadékmentes az idő.

A gyorsforgalmi, utak közül az M1-es autópályán Lébény és Hegyeshalom között, illetve az M15-ös autópályán a havazás nyomán néhol latyakos, másutt a preventív védekezés nyomán sónedves a burkolat. Az M7-es autópályán Balatonvilágos és Letenye között, illetve az M70-es autópályán vizes a burkolat.

A fő és mellékutak burkolata a Kisalföldön, az Alpokalján és a Dunántúlon vizes. A Dunától keletre sónedves. Általában szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás, közepes erejű széllökéseket csak Bács-Kiskun megye déli területeiről jelentettek. A hőmérséklet -4 és +1 fok között változik. A leghidegebbet, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentették.

Kapcsolódó friss hírek

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag