A pedagógusok mindössze 73-74 százaléka vett részt az ingyenes tesztelésen

A Semmelweis Egyetem koronavírustesztet végző orvostanhallgatója a székesfehérvári Tündérkert Bölcsődében 2020. december 2-án.
A Semmelweis Egyetem koronavírustesztet végző orvostanhallgatója a székesfehérvári Tündérkert Bölcsődében 2020. december 2-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A vártnál kevesebb pedagógus, az óvodai dolgozók mindössze 74, a tanárok és tanítók csupán 73 százaléka vett részt az ingyenes koronavírus tesztelésben – közölte a köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán elmondta, hogy az oktatók múlt heti tömeges tesztelésén részt vevő pedagógusok 2,3 százaléka, vagyis 811 óvodai és 2170 iskolai dolgozó bizonyult fertőzöttnek, miközben ezekben az intézményekben mintegy 200 ezer alkalmazott van.

Mindez azt jelenti, hogy alacsonynak tekinthető a fertőzöttség mértéke, elmarad az előzetes várakozásoktól, és ennek alapján a járványhelyzet stabilizálódása látszik – tette hozzá az államtitkár.

Maruzsa minden kollégáját arra biztatta, hogy vegyen részt az ingyenes tesztelés ezen a héten újraindult, második körében.

Ezek is érdekelhetnek