Müller Cecília: hamarosan eldől, milyen rendszabályok, higiénés feltételek lesznek érvényben karácsonykor

Addig mossuk el a tavalyi habcsókokat ecetes vízben!

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én. Fotó: MTI/kormany.hu

Az ellátórendszer terhelésének csökkentése érdekében jelzőrendszert működtetnek, amely naponta mutatja az egyes egészségügyi intézményekben a betegek és a személyzet létszámát – magyarázta az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján, azután, hogy reggel újabb rekordot döntött a Magyarországon egy nap alatt elhunyt koronavírus-betegek száma.

Müller Cecília mindenkit megnyugtatott: változatlanul a járványgörbe ellaposítása a cél, enyhítve ezzel azt a rendkívüli terhelést, amely az egészségügyi ellátórendszerre hárul. Jelenleg 78 kórházban, minden aktív ellátást nyújtó fekvőbeteg-intézményben kezelnek már koronavírusos beteget, ezért a terhelés egyenletesebbé tétele érdekében olyan jelzőrendszert működtetnek, amely napi szinten jelzi, hogy hol mutatkozik hiány az ellátó személyzetben – ismertette.

Az országos tisztifőorvos kitért arra is, hogy

a kormány a jövő héten dönti el, a karácsonyi ünnepek idején milyen rendszabályok, higiénés feltételek lesznek érvényben.

Ezek is érdekelhetnek