A kormánytagok és a képviselők drogtesztelését kezdeményezi a Jobbik

Remélik, hogy a kormánypártok is támogatni fogják a törvényjavaslatot.

A kormánytagok és a képviselők drogtesztelését kezdeményezi a Jobbik

A parlament és a kormányzat tagjainak kötelező és rendszeres drogtesztelését kezdeményezik jobbikos képviselők, erről Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

Dudás elmondta: már dolgoznak azon a törvényjavaslaton, amely szankciókat is tartalmaz arra az esetre, ha valaki nem veti alá magát a vizsgálatnak vagy tesztje pozitív lesz. Hozzátette, frakciójának tagjai lesznek az elsők, akik elvégeztetik magukon az ellenőrzést.

A jobbikos politikus közölte, mindenkire vonatkozna ez a kötelezettség, aki „képviseli, és egyébként viselkedésével minősíti is” Magyarországot. Láttunk már számos példát arra, hogy egy-két nap alatt is átvihető egy törvényjavaslat.

Bízunk abban, hogy a kormánypárt is támogatni fogja ezt, és végre nem vizet prédikál és bort iszik, elbújva az álkereszténység és az álkonzervativizmus árnyékába

– fogalmazott Dudás Róbert.

Szerinte azzal, ami Szájer József lemondott európai parlamenti képviselő ügyében történt, nem saját jó hírüket, hanem az ország bőrét viszik vásárra a kormánypártok.

Dudás Róbert hiányolta a Fidesz és a KDNP elhatárolódását Szájer Józseftől, akit Orbán Viktor „leginkább becsatornázott embereként”, legfőbb brüsszeli hadvezéreként, egy alkotmánybíró férjeként és „az alaptörvény szülőatyjaként” említett.

Kapcsolódó hírek