Közlekedés

Elesett az M7-es, 10 kilométeres a torlódás Budapest felé

Belföld

Visszaszóltak a bankok a „védelmi pénzt” szedő Orbánéknak

Közlekedés

Minimális emberség sincs már: a Wizz Air szállítja a magyar paralimpiai csapatot

Mészáros Lőrinc Eszék díszpolgára lett

A felcsúti géniusz beszédében megígérte, hogy a továbbiakban is odateszi magát Horvátországban.

MÉSZÁROS Lőrinc
Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Eszék díszpolgárává avatták Mészáros Lőrincet a sport és a Dráva-parti település fejlődésében nyújtott „egyedülálló hozzájárulásáért” – tájékoztatta a Mészáros Csoport hétfőn közleményben az MTI-t.

A Fidesz uralkodása alatt közpénz-dollármilliárdossá lett egykori felcsúti gázszerelőnek Boris Pilizota, a szlavóniai város alpolgármestere adta át a díszpolgárságot tanúsító oklevelet.

Mészáros társaságának közleménye úgy magyarázza: az elismerést azok a személyek kaphatják, akik elévülhetetlen érdemeket szereznek a város és polgárainak fejlődésében. Mészáros Lőrincet a város képviselőtestülete pártállástól függetlenül, egyhangúan választotta meg díszpolgárrá.

Méltatásában kiemelték, hogy Mészáros Lőrinc Eszéken személyesen, tulajdonosként vállalt szerepet, amikor 2016 elején többségi tulajdonos lett az NK Osijek labdarúgóklubnál, sőt, a fejlesztések és építkezések során mindvégig tiszteletben tartotta a régió legnépszerűbb futballklubjának szurkolóit, hagyományait és érdekeit!

A közlemény szerint a fejlesztéseknek köszönhetően visszatértek az eredmények és a szurkolók, ismét nemzetközi mérkőzések sorát játszották Eszéken, sikeres játékospolitika révén pedig nagy haszonnal értékesített tehetséges futballistákat a klub, miközben egyre erősödött, és immár a nagy rivális zágrábi Dinamo Zagreb legyőzése sem volt lehetetlen.

„Mészáros Lőrinc tettekkel is bizonyította, számára Eszék egyszerre érzelmi és üzleti kérdés”

– fogalmazott Boris Pilizota.

A magyar oligarcha beszédében állítólag arról magyarázott:

„Számomra, mint magyar állampolgár, nagy megtiszteltetés az egyik legszebb horvát város díszpolgárává válni. Örülök, hogy a csapattal együtt sikerrel teljesítettük a kitűzött célokat és ezzel betartottuk az NK Osijek focicsapat átvételekor tett ígéretünket. Ez a munka több szempontból is örömteli számomra, mivel szeretem a futballt, szeretem Horvátországot, és imádom Eszéket. Az NK Osijek stadionja nemsokára Horvátország legjobb stadionja lesz és mindent megteszünk azért, hogy bajnokok legyünk, valamint Európában is sikereket érjünk el.”

„Ígérem Önöknek, hogy a továbbiakban is az eddigiekhez hasonló komolysággal, céltudatossággal és őszinteséggel fogunk helytállni minden Eszéket, Szlavóniát és egész Horvátországot érintő projektben, amelyben részt veszünk” – zárta szavait Mészáros Lőrinc.

Ez is érdekelhet:
Közmédia: Gyurcsány megtámadta Istent, a nők meg arra jók, hogy pofázzanak

Kapcsolódó hírek

Jó hírt közöltek a meteorológusok, a jövő héten fellélegezhetünk

Teherbe esett a Való Világ egyik játékosa

Mészáros Lőrinc úgy tudja, magánemberként speciális betegszállító kisbuszt adományozott

Mészáros Lőrincet kikosarazták, nem lesz új tévéje

Mészáros Lőrinc 312.000 forintos korpás vállú pólóban ment jótékonykodni a nagycsaládosokhoz

Százmilliókat kaszál Mészáros Lőrinc azzal, hogy saját magának fizeti be a rezsidíjat

Várkonyi Andrea lett a Mészáros Alapítvány kuratóriumi elnöke

Belelőttek egy tárat Mészáros Lőrinc sportigazgatójának autójába

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja