Belföld

Dermesztő vádbeszéd, ahogy perceken át sorolta Orbán Viktor bűneit Magyar Péter az EP-ben 

Közlekedés

Kisiklott egy vonat reggel a Keletiben, a MÁV hallgat

Bűnügy

Újabb dráma: megszúrtak egy utast a Tokaj InterCityn

Mészáros Lőrinc Eszék díszpolgára lett

A felcsúti géniusz beszédében megígérte, hogy a továbbiakban is odateszi magát Horvátországban.

MÉSZÁROS Lőrinc
Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Eszék díszpolgárává avatták Mészáros Lőrincet a sport és a Dráva-parti település fejlődésében nyújtott „egyedülálló hozzájárulásáért” – tájékoztatta a Mészáros Csoport hétfőn közleményben az MTI-t.

A Fidesz uralkodása alatt közpénz-dollármilliárdossá lett egykori felcsúti gázszerelőnek Boris Pilizota, a szlavóniai város alpolgármestere adta át a díszpolgárságot tanúsító oklevelet.

Mészáros társaságának közleménye úgy magyarázza: az elismerést azok a személyek kaphatják, akik elévülhetetlen érdemeket szereznek a város és polgárainak fejlődésében. Mészáros Lőrincet a város képviselőtestülete pártállástól függetlenül, egyhangúan választotta meg díszpolgárrá.

Méltatásában kiemelték, hogy Mészáros Lőrinc Eszéken személyesen, tulajdonosként vállalt szerepet, amikor 2016 elején többségi tulajdonos lett az NK Osijek labdarúgóklubnál, sőt, a fejlesztések és építkezések során mindvégig tiszteletben tartotta a régió legnépszerűbb futballklubjának szurkolóit, hagyományait és érdekeit!

A közlemény szerint a fejlesztéseknek köszönhetően visszatértek az eredmények és a szurkolók, ismét nemzetközi mérkőzések sorát játszották Eszéken, sikeres játékospolitika révén pedig nagy haszonnal értékesített tehetséges futballistákat a klub, miközben egyre erősödött, és immár a nagy rivális zágrábi Dinamo Zagreb legyőzése sem volt lehetetlen.

„Mészáros Lőrinc tettekkel is bizonyította, számára Eszék egyszerre érzelmi és üzleti kérdés”

– fogalmazott Boris Pilizota.

A magyar oligarcha beszédében állítólag arról magyarázott:

„Számomra, mint magyar állampolgár, nagy megtiszteltetés az egyik legszebb horvát város díszpolgárává válni. Örülök, hogy a csapattal együtt sikerrel teljesítettük a kitűzött célokat és ezzel betartottuk az NK Osijek focicsapat átvételekor tett ígéretünket. Ez a munka több szempontból is örömteli számomra, mivel szeretem a futballt, szeretem Horvátországot, és imádom Eszéket. Az NK Osijek stadionja nemsokára Horvátország legjobb stadionja lesz és mindent megteszünk azért, hogy bajnokok legyünk, valamint Európában is sikereket érjünk el.”

„Ígérem Önöknek, hogy a továbbiakban is az eddigiekhez hasonló komolysággal, céltudatossággal és őszinteséggel fogunk helytállni minden Eszéket, Szlavóniát és egész Horvátországot érintő projektben, amelyben részt veszünk” – zárta szavait Mészáros Lőrinc.

Ez is érdekelhet:
Orbán Viktor elrepült

Mészáros Lőrincet kikosarazták, nem lesz új tévéje

Százmilliókat kaszál Mészáros Lőrinc azzal, hogy saját magának fizeti be a rezsidíjat

Rovarirtóval szennyezett babot hívott vissza egy áruházlánc

Friss videón Mészáros Lőrinc, aki új, 9,6 milliárdos magángéppel repked

Emberre támadt egy medve az erdélyi Monorfalvánál

Óriásit gyarapodott egyetlen év alatt Mészáros Lőrinc vagyona