Bűnügy

14 éves beteg gyereket molesztált hónapok óta egy 56 éves férfi Harkányban

Gazdaság

Nagyot drágul a benzin szerdától, mutatjuk

Baleset

Holttestet találtak Budapesten, az Örs vezér téren

Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot

A következő időszakban még emelkedhet a fertőzöttek és halottak száma.

RövidenRöviden
Érkezik az orosz vakcina.
Érkezik az orosz vakcina. Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani

– mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 propagandacsatornának nyilatkozva.

Szlávik János jó hírnek nevezte, hogy az oltóanyagok hatásfoka várhatóan meghaladja a 90 százalékot, így a lakosság 50-60 százalékának beoltásával elkerülhető egy nagyobb járvány.

Beszélt arról is, amit már Orbán Viktor miniszterelnök is említett, hogy a vakcina ingyenes és önkéntes lesz, de mindenkinek azt javasolja, hogy oltassa be magát a koronavírus szövődményeinek elkerülése érdekében. Kiemelte,

„az újonnan kifejlesztett oltásoknál nem észlelnek hosszú távú mellékhatásokat, így a világ bármely pontjáról érkező oltóanyag biztonságos lesz”.

Szlávik János rendkívül kedvezőnek nevezte, hogy magyar szakemberek a gyártás helyszínén vizsgálhatják az orosz oltóanyagot. Megjegyezte, Magyarország az Európai Unió tagjaként 4-5 féle oltóanyagból kötött le készleteket, amelyek közül már decemberben érkezhet kisebb adag, jövőre pedig óriási mennyiségek.

Emlékeztetett, világszerte egyetértés van abban, hogy elsők között az idős, beteg emberek kapják meg az oltást, majd az ország működéséért felelősek: például az egészségügyi dolgozók, pedagógusok és rendőrök.

Szlávik János beszélt arról is, a „koronavírus-fáradtság” eléri az embereket, egyre többen nem szeretnének maszkot használni, nekik komoly reményt adhat a vakcina, amelynek segítségével feloldhatóvá válnak a korlátozó intézkedések.

A következő időszakban azonban még emelkedhet a fertőzöttek és halottak száma, de remélhetőleg karácsonyig bekövetkezik a járvány tetőzése

– jegyezte meg a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Müller Cecília fontos bejelentést tett a vírusról

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja