Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Kásler úgy tudja, az egészségügy bírni fogja a történelmi nyomást

„Bár pontosan nem tudhatjuk mi vár még ránk.”

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet sajtótájékoztatóján 2020. május 20-án.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet sajtótájékoztatóján 2020. május 20-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást, a politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek – írta Facebook-oldalán Kásler Miklós, aki akkora szakértője az egészségügynek, hogy a héten már Pintér Sándort kellett a nyakába ültetni, hogy tényleg legyen esély nem összeomlani.

Az emberi erőforrások minisztere arról is magyarázott: ebben az évben már másodjára kényszerülünk visszahúzódni „szűkebb pátriánkba” az egészségünk védelmében, annak reményében, hogy kellően lelassíthatjuk a koronavírus terjedését a megfelelő vakcina elérhetővé válásáig.

Mint írta, több ország, számos gyártója jelentett be kecsegtető eredményeket, de fontos leszögezni a tényeket: az új típusú koronavírus felbukkanása óta már többszörösen felül kellett vizsgálni a típusos tünetek, az alkalmazandó terápiák és medicinák listáját.

A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást. A politikai hangulatkeltések ellenére most a…

Posted by Kásler Miklós on Saturday, November 28, 2020

Kásler Miklós azt írta, hosszú hónapok óta dolgozik együtt az érintett területek legkiválóbb képviselőivel, akikkel a rendelkezésre álló szakirodalom és tapasztalatok legszélesebb skáláját elemezve készítenek elő valamennyi döntést!

„Mindannyiunk közös érdekében higgadtságra és mértéktartásra intek valamennyi véleményformálót, ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy bár pontosan nem tudhatjuk mi vár még ránk, de az biztos, hogy a végén, közös erővel, győzni fogunk” – ígérte meg Kásler Miklós.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt