Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Pintér Sándor irányítja a kórházakat csütörtöktől

Olajozottabban fog működni a védekezés.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Pintér Sándor belügyminiszter a BM Heros Zrt. szűrt levegőjű lélegeztetőgép-összeszerelő sátra előtt 2020. május 28-án.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Pintér Sándor belügyminiszter a BM Heros Zrt. szűrt levegőjű lélegeztetőgép-összeszerelő sátra előtt 2020. május 28-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

A veszélyhelyzet idején Pintér Sándor belügyminiszter irányítja az Országos Kórházi Főigazgatóságot

– rögzíti a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányrendelet. Az újonnan létrehozott intézmény vezetője ugyanis veszélyhelyzetben a rendészetért felelős miniszter, az meg Pintér.

A rendelet értelmében a főigazgatóság szervezeti és működési szabályzatát, illetve annak módosítását a miniszter – a miniszterelnök jóváhagyását követően – normatív utasításban adja ki. Az országos kórház-főigazgatót a miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel.

Az Országos Kórházi Főigazgatóságot néhány napja hozták létre, feladata egyebek mellett az egészségügyi ellátórendszer működtetése, az egyes ellátóhelyek kapacitásainak felülvizsgálata és az ezzel kapcsolatos stratégiai kormányzati döntések előkészítése, vagyis akár a teljes ellátórendszert átszabhatja jogosítványaival a hivatal, melynek főigazgatója Jenei Zoltán lett.

Varga Mihály pénzügyminiszter a parlamenti hétfői plenáris ülésén egy ellenzéki kifogásra válaszolva úgy magyarázta: a járványhelyzet kezelése „legalább olyan katonai pontosságot és fegyelmet igényel”, mint amilyennel Jenei Zoltán november 18-tól kinevezett kórház-főigazgató is rendelkezik.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban