Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Fontos bejelentést tett Gulyás Gergely a járványügyi szigorítás kapcsán

Beszélt a várhatóan majd valamikor, valahonnan érkező vakcinákról is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen 2020. július 16-án.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen 2020. július 16-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Úgy döntött a kormány, hogy fenntartják az eddigi intézkedéseket, nem szigorítanak

mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Szóba került az idősek vásárlási idősávja is, melynek kapcsán Gulyás ismét megerősítette: a 65 éven felüliek azon kívül is vásárolhatnak, csak van ez a számukra kijelölt védősáv is.

A miniszter szerint a vakcina lesz majd a hatékony megoldás, a kormány hosszan tárgyalt arról, hogy honnan tudnak szerezni. Elmondta, az álláspont az, hogy bárhonnan jöhet oltóanyag, de csak a magyar hatósági vizsgálat után kezdhető meg a tömeges oltás, mely ingyenes és önkéntes lesz.

Szavai szerint 12 millió feletti vakcinát kötöttek le európai és amerikai gyártóktól, de tárgyalnak kínai, izraeli és orosz vakcináról is, ezek közül a kínai vakcina jár elől. A Pfizer anyaga kapcsán Gulyás azt mondta, vakcinájukat első körben Amerikában fogják terjeszteni, a befizetett előlegek felét visszaadják.

Kapcsolódó friss hírek