Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Kenyából írtak levelet Orbán Viktornak

Megköszönték Magyarország anyagi támogatását.

Kenyából írtak levelet Orbán Viktornak
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levélben köszönte meg Magyarország anyagi támogatását egy szakképző intézmény felépítéséhez a kenyai kangemi Munkás Szent József egyházközség fejlesztési programokért felelős igazgatója.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár közlése szerint Ngondwe Ponsiano jezsuita atya levelében tájékoztatja a magyar kormányfőt, hogy a Hungary Helps Program keretében nyújtott 250 ezer eurós (mintegy 90 millió forintos – szerk.) támogatás lehetővé tette számukra egy „ultramodern szakképzési blokk” felépítését a Munkás Szent József Műszaki Középiskolában.

„Hálás vagyok a barátságukért, törődésükért és támogatásukért, amelyet irányunkban tanúsítottak, különösen tavaly év elején, amikor a magyar kormány küldöttsége meglátogatta plébániánkat. Örömmel tölt el, hogy az önök nagylelkűsége által lehetőségünk nyílt a szegénységben és nyomorúságban élő kangemi lakosság minőségi oktatására, különös tekintettel a készségfejlesztési programokra. Ezek fiataljainkat olyan képességekkel ruházzák fel, amelyek segíthetnek nekik a méltó és emberséges lét feltételeinek megteremtésében”

– írta. Beszámolt arról is, hogy a Munkás Szent József Fejlesztési Program célja segíteni a nyomornegyedben élők súlyos problémáin, amelyek különösen a fiatal nőket és a fiatalokat sújtják, akik nem rendelkeznek megfelelő készségekkel a gyakorlati megélhetéshez.

Kapcsolódó friss hírek

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz