Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Orbán apja az őt faggató újságírónak: „Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem, és goromba leszek”

Az egykori MSZMP párttitkár, aki Orbán Viktor elmondása szerint olykor őt is megagyalta, most egy újságírónővel szájalt.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) és édesapja, Orbán Győző (b), valamint Kovács Ferenc, a Videoton korábbi edzője (j) a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) és édesapja, Orbán Győző (b), valamint Kovács Ferenc, a Videoton korábbi edzője (j) a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én. Fotó: MTI/Beliczay László

Gánti bányájánál kereste fel Orbán Győzőt, Orbán Viktor MSZMP párttitkárból milliárdossá lett apját a Direkt36 újságírója, hogy az állami megrendeléseiről érdeklődjön, a fogadtatás azonban nem volt szívélyes.

A tényfeltáró központ cikkében emlékeztet, Orbán Viktor korábban kifejezetten kérte az apját, hogy ne vegyen részt állami beruházásokban. A Direkt36 azonban az elmúlt években cikksorozatban mutatta be, hogy a Dolomit Kft. látványos felívelése, és évi milliárdos nyeresége többek közt annak köszönhető, hogy

a cég közpénzből finanszírozott építkezésekhez szállít építőanyagokat.

Legutóbb közel százezer oldalnyi projektdokumentumot sikerült kiperelniük, ez alapján írták meg, hogy a miniszterelnök apjának cégétől szállítottak követ az M4-es autóút építéséhez.

A november eleji személyes látogatásra azért került sor a Direkt36 részéről, mert eddig hiába keresték a céget telefonon, emailben, sosem kaptak választ. Orbán Győző először a portán próbálta rövidre zárni az újság érdeklődését, majd kifelé menet, a cég udvarán ismét odament az újságírókhoz, hogy elküldje őket. A cikk szerint ekkor az alábbi párbeszéd zajlott le:

– Orbán Győző (OGY): Eddig voltam udvarias. Figyeljenek, én híres vagyok arról, hogy goromba vagyok, és nem szeretnék gorombáskodni, különösen hölggyel szemben nem.
– Zöldi Blanka (ZB): Közügyekről szeretnénk kérdezni, azzal kapcsolatban, hogy…
– OGY: Nem érdekel.
– ZB: Orbán Viktor korábban azt mondta, hogy nem tartja jónak, ha ön állami beruházásokban vesz részt.
– OGY: Drága… Jó idő van, gyönyörű idő van, erről beszélhetünk. Kőbányában, sajnos, ha eső van, akkor az rossz időnek számít. Ha süt a nap, akkor nekünk is jó időnk van. Viszontlátásra.
– ZB: Esetleg itt a jó időben körbenézhetünk a kőbányában?
– OGY: Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem, és goromba leszek. (…) Másik dolog, hogy ne zaklasson egy nyolcvan éves embert. Viszontlátásra.
– ZB: Nem zaklatni szeretném, hanem közügyekről kérdezni.
– OGY: Zaklat, zaklat, szó szerint zaklat. Tessék elmenni.
– ZB: Mikor fog válaszolni ezekre a kérdésekre?
– OGY: Ha vége lesz a járványnak.
– ZB: Akkor ez egy ígéret egy interjúra, ha vége lesz a járványnak?
– OGY: Senkinek semmiféle interjút nem adok. A cégbíróságnál be van jegyezve minden olyan adat, amelyre önöknek szükségük van, és tájékoztatni kell a közvéleményt. Ennyi.

A Direkt36 cikke szerint Orbán Győző utoljára még megjegyezte, hogy ne kelljen birtokháborításért feljelenteni az újságírókat, majd autóba ült és elment.

A lapnak Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan pedig szokás szerint csak annyit közölt, hogy „a miniszterelnök nem foglalkozik üzleti ügyekkel”.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül