Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Szemre is tetszetős rizslámpa – önállóan megvalósítva

A rizslámpa a modern dekorációs fényforrások egyik remek példánya, amit tetszés szerint DIY módon is elkészíthetünk. Do it yourself, azaz teljesen önállóan, némi kreativitással erőteljesen megtámogatva.

alkonylampa

A cikkben a munka javasolt lépéseit fogjuk ismertetni. Ezenfelül a DIY rizslámpa elkészítéséhez szükséges kellékeket is felsoroljuk majd annak érdekében, hogy a dekorációs lámpa megalkotásához minden szükséges feltétel adott legyen, így teljesen flottul menjen majd a kreatívkodás.

Ezért is érdemes önállóan hozzáfogni a lámpák elkészítéséhez

Először is azért, mert elképesztően kellemes elfoglaltság. Akár saját magunk kezdünk el kreatívkodni, akár a család egy-egy tagját is bevonjuk a feladat kivitelezésbe, minden bizonnyal remekül szórakozunk majd.

Ráadásul a folyamat eredményeként kapni fogunk egy olyan esztétikus lámpatestet, ami simán meg fogja állni a helyét a lakás egy-egy pontján. A DIY módon kivitelezett lámpatest ráadásul olcsóbbnak is bizonyulhat majd, mintha készen vásárolnánk egy új lámpát. Ráadásul valahogy jobban is fogjuk szeretni, hiszen mi magunk készítettük el.

Ezekre a kellékekre lesz majd szükség a DIY rizslámpa elkészítéséhez

Mindenképp kelleni fog majd egyetlen darab 30 cm átmérőjű rizslámpabúra, hozzá kiegészítésként pedig szintén egy darab függesztőszár. Mindezek mellett be kell majd szerezni egy, a foglalthoz használható fényforrást is, lehetőség szerint korszerű LED változatban.

Ha ezek a kellékek megvannak, akkor mintegy 100-125 darab normál fehér, valamint ugyanennyi kisebb méretű és mintás muffinpapírra is szükséged lesz. Utóbbi kapcsán egyébként szóba jöhetnek a színes papírok is, ha neked azok jobban tetszenek.

Hogyha a felsoroltak beszerzését sikerült egytől egyig megoldani, akkor már csak egy jól működő ragasztópisztoly és néhány ragasztórúd beszerzéséről kell gondoskodni.

A DIY rizslámpa összeállításának javasolt menete

Hogy meglegyen a kiindulópont, egy fehér muffinpapír alját ragasztópisztoly segítségével beragasztózzuk, majd pedig a rizslámpabúra felső részéhez illesztjük. Amikor ez sikerült, akkor szép sorban haladva mellé ragasztjuk a következőt. Olyan távolságot érdemes tartani köztük, hogy a muffinpapírok aljai majdhogynem érjenek össze.

A folyamat hatására gyakorlatilag egy virágszirom alakot kapunk. Amikor megvagyunk az egész lámpabúrával, akkor jöhetnek a színes papírok. Vagyis egyet-egyet alul bekenünk ragasztóval, majd az egyik, korábban már felragasztott fehér papír belsejébe illesztjük.

Ennek hatására olyan látványt kapunk majd eredményként, mintha ez lenne a virág közepe. Gyakorlatilag ezt kell majd megismételni minden fehér papírnál, hogy a befektetett energia jutalmaként egy egészen esztétikus látványt nyújtó DIY rizslámpa legyen a végeredmény.