Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Gulyás elmondta, mi kell ahhoz, hogy karácsony előtt lazítás legyen

Holnap kezdődik az országos rendszeres koronavírus-tesztelés, elsőként a szociális intézményekben.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. június 27-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. június 27-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

„Radikálisan javuló számok kellenek ahhoz, hogy karácsony előtt lazításról lehessen dönteni”

– mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón az ATV kérdésére. Arra, hogy karácsony előtt szükséges-e még szigorítani, a miniszter annyit tudott felelni, „meglátjuk”.

Kifejtette, a járvány tetőzésére vonatkozva különböző prognózisok vannak, általában decemberre vagy januárra teszik a tetőzés idejét, ezért viszont a kormány nem tud felelősséget vállalni.

Gulyás beszélt arról is, hogy a kormány 5-7 nappal a december 11-i határidő előtt dönt majd a meghozott intézkedések esetleges meghosszabbításáról.

A miniszter bejelentette, hogy november 20-án, pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres koronavírus-tesztelés, elsőként a szociális intézményekben. Emlékeztetett, a kormány a múlt heti ülésén döntött arról, hogy az egészségügyi, szociális és nevelési intézményekben dolgozók számára koronavírus-tesztelést rendel el.

A tesztelésen való részvétel önkéntes, arra senkit nem lehet kötelezni. A tesztelés jövő hétfőtől az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben is megkezdődik.

Gulyás az MTI híre szerint elmondta azt is, hogy mintegy 12 millió adag koronavírus elleni oltóanyagot kötött le Magyarország, ez több mint 36 milliárd forintba kerül majd. Az a kapacitás, amelyből Magyarország rendelni tud a kínai és az orosz vakcinán kívül, mintegy 12 millió adag oltóanyagot jelent, három gyártónál. Ahogy lesz rá lehetőség, megrendelik és kifizetik ezeket – fogalmazott.