Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Egyetemisták fogják tesztelni koronavírusra a pedagógusokat

Ami eddig önkéntes volt, az most már vezénylésre történik.

Pozitív minta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársának kezében az OMSZ Pók utcai szűrőbuszánál Óbudán 2020. november 13-án.
Pozitív minta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársának kezében az OMSZ Pók utcai szűrőbuszánál Óbudán 2020. november 13-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Eddig az orvosi és egészségtudományi területen tanuló hallgatók önkéntesen vehettek részt a koronavírus-tesztelésekben és a többi járványügyi feladatban, ám egy friss államtitkári levél szerint most már vezénylésről van szó – írja az Index.

A lap birtokába került egy levél, amelyet Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára küldött a HÖOK vezetőinek.

„A koronavírus-járvány elleni védekezésben az operatív törzs döntései szerint a felsőoktatási intézményeink hallgatóinak bevonása vezénylési lépések szerint az alábbi feladatokban szükséges”

– fogalmaz levelében az államtitkár.

A szövegből kiderült még, hogy az egyik feladat az általános iskolák, az óvodák és a bölcsődék dolgozói körében antigéntesztekkel végzett rendszeres szűrés.

Bódis József úgy fogalmaz: „a mi feladatunk az egyes teamekhez két-két hallgató biztosítása, amit az orvos-, fogorvos- és egészségtudományi képzést folytató harmad- és negyedévfolyamos hallgatók vezénylésével oldunk meg”.

A hallgatók a teljes ellátáson túl napi 5000 Ft-os, hétvégi napokon 7500 Ft-os ösztöndíjban részesülnek, és szakmai felkészítésük oktatóvideókkal fog történni.

Az Index azt írja, más szakokról is bevonhatnak tanulókat, ők gépkocsivezetőként segíthetik az Országos Mentőszolgálat munkáját.

Kapcsolódó friss hírek

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban