154 hallgató és rezidens ment Szlovákiába az ottani országos koronavírus-tesztelésben segédkezni

A rektor mérhetetlenül büszke a „csillogó szemű Semmelweis Polgárokra”.

154 hallgató és rezidens ment Szlovákiába az ottani országos koronavírus-tesztelésben segédkezni
Fotó: Facebook/Dr. Merkely Béla

„Ma hajnali 3 órakor útjukra engedtük a Semmelweis Egyetem olyan hatod éves orvostanhallgatóit, ötödéves fogorvostan-hallgatóit, rezidenseit, valamint PhD hallgatóit és szakdolgozóit Szlovákiába, akik a HUNCOVER országos reprezentatív és a mindennapi tesztelésben is kivették már a részüket”

– újságolta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szombati Facebook-posztjában.

A dolog előzménye, hogy tegnap kiderült: Magyarország kétszáz egészségügyi dolgozóval segíti a hétvégi szlovákiai országos tesztelési programot. Ivan Korčok szlovák kül- és EU-ügyekért felelős miniszter a Twitteren arról írt, hogy bár ők csak 50 embert kértek, a magyarok 200-at küldenek, amit nagyon köszön Szijjártó Péternek.

Merkely most úgy magyarázta, „a lelkes Semmelweis Polgárok” az új típusú koronavírus rohamos terjedése miatt felvidéki lakossági szűrésében fognak részt venni, és mérhetetlenül büszke, hogy

„kevesebb, mint 1 napon belül jelentkezett 154 csillogó szemű Semmelweis Polgár a szabadidejüket feláldozva, s készen álltak az azonnali indulásra”.

Ma hajnali 3 órakor útjukra engedtük a Semmelweis Egyetem olyan hatod éves orvostanhallgatóit, ötödéves…

Posted by Dr. Merkely Béla on Friday, October 30, 2020

Az Index pénteken arról írt, hogy 1000 eurós díjazást ajánlottak azoknak, akik elmennek Szlovákiába, hogy az országos szűrésben közreműködjenek. Elsősorban a magyar többségű területekre küldik az önként jelentkezőket.

Kapcsolódó hírek