Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Milliókra büntette az UEFA a Ferencvárost

Nem tartották be a szurkolók az egészségügyi előírásokat.

A lelátó a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Dinamo Kijev mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2020. október 28-án.
A lelátó a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Dinamo Kijev mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2020. október 28-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Két tételből összesen 19 ezer euróra, vagyis 6,7 millió forintra büntette az UEFA a Ferencvárost, mert a csapat szurkolóinak egy része nem tartotta be a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket a Bajnokok Ligájában – írja az Telex.

A korábbi hírek még arról szóltak, hogy 5000 eurót (1,7 millió forint) kell fizetnie az FTC-nek a fegyelmi testület pénteki döntése szerint, a Telex azonban az UEFA által közzétett dokumentumra hivatkozva azt írja, hogy ezen felül még egy 14 000 eurós (5 millió forint) büntetést is kapott a klub, vagyis összesen 19 000 eurót (6,7 millió forint) kell befizetnie a klubnak az UEFA kasszájába.

Az UEFA versenyrendszeréhez tartozó mérkőzéseken kötelező a távolságtartás, az arcmaszk viselése és az ülésrend betartása, ez nem történt meg több szurkoló esetében sem.

A magyar bajnoki címvédő eddig két meccsen szerepelt hazai környezetben a G csoportban: október 28-án 2-2-es döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel a Groupama Arénában, november 4-én pedig 4-1-re kikapott a Juventustól a Puskás Arénában. Utóbbi helyszínen, ám zárt kapuk mögött rendezik december 2-án az FC Barcelona elleni mérkőzést is.