Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Hadházyék a kormánypropaganda azonnali leállítását követelik

Az MTI stílusosan nem engedte megjelenni a közleményüket.

Hadházyék a kormánypropaganda azonnali leállítását követelik

Közleményt juttattak el Szél Bernadett, Szabó Szabolcs és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők a Magyar Távirati Irodához a közmédia csütörtökön kibukott botrányára reagálva, a szöveget azonban az MTI stílusosan nem engedte megjelenni, így Hadházy a Facebook-oldalán tette közzé.

„A szabadeuropa.hu ma olyan hangfelvételeket hozott nyilvánosságra belső MTVA-s eligazításokról, amik világosan bizonyítják: az Európai Unióban példátlan propagandagépezet működik Magyarországon irdatlan adófizetői pénzekből”

– kezdődik a politikusok a közleménye.

Hadházyék hétpontos követelésükben azt is írták, követelik

  1. a hírhamisító Papp Dániel MTVA elnök-vezérigazgató azonnali menesztését,
  2. független Médiahatóság felállítását, hogy a jelenlegi tisztán kormánypárti helyett paritásos összetételű testület garantálja a közszolgálati média objektív, tényeken alapuló, pártatlan és kiegyensúlyozott működését.
  3. a közpénzből fizetett kormánypropaganda azonnali leállítását és törvényi tiltását, az állami hirdetések és közpénzből fizetett kampányok törvényi szintű korlátozását, a propagandaköltésekkel való elszámolást,
  4. a közmédia gazdálkodását átlátható és hatékony módon folyamatosan felügyelő hatóság vagy testület kijelölését, amely a közszolgálati műsorszolgáltató vezetőségétől ténylegesen független,
  5. az Alapjogokért Központ költségvetési támogatásának azonnali megvonását,
  6. az ellenzéki politikusok kiegyensúlyozott szerepeltetését, a kormánykritikus vélemények megjelenítését a közmédia műsoraiban és
  7. a választási kampányok idején minden, választásokon induló pártnak egyenlő, rendszeres és véleményének kifejtésére elegendő időtartamú személyes megjelenési lehetőséget a közmédiában.

A Szabad Európa által megszerzett hangfelvételekről mi is beszámoltunk tegnap. A tavaly, az EP-választások előtt titokban rögzített felvételeken az hallható, hogy az MTVA akkori vezető szerkesztője szovjet/észak-koreai stílusban igazítja el a beosztottjait arról, hogy hogyan kell jó kormánypropagandát gyártani.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten