Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Majdnem mindenki koronavírusos lett egy egri idősotthonban

A polgármester rendkívüli sajtótájékoztatót tartott.

Majdnem mindenki koronavírusos lett egy egri idősotthonban
Fotó: Facebook/Mirkóczki Ádám

„Az előírások és a megelőző óvintézkedések maradéktalan betartása ellenére koronavírussal fertőzött egy egri idősek otthona majdnem minden lakója és dolgozója

– jelentette be csütörtökön Mirkóczki Ádám polgármestere rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, szerda este kapta a hírt, hogy a minden dolgozót és gondozottat érintő 60 PCR-tesztből 54 pozitív eredményt adott a Berva-völgyi Idősek Otthonában. Mindössze két lakó és három munkatárs eredménye lett negatív, egy teszt pedig eredménytelennek bizonyult.

Posted by Mirkóczki Ádám on Thursday, November 12, 2020

Elmondta, a munkatársak mindegyike és az idősek többsége is tünetmentes, míg a korábban tünetek miatt elkülönítettek állapota már javul.

Az otthonban hetekkel ezelőtt bevezették a kijárási és látogatási tilalmat, és minden biztonsági protokollt betartottak: a dolgozók testhőmérsékletét naponta kétszer ellenőrizték, és folyamatos volt a takarítás, fertőtlenítés is, nem volt olyan probléma, mulasztás, mely ezt előidézhette volna – hangsúlyozta a városvezető. Hozzátette, minden helyi önkormányzati intézmény vezetőjének javasolja, hogy kérjék munkatársaik teljeskörű tesztelését.