Nyomozás indult a Schönherz kollégium helyiségeinek szétverése ügyében

Egy lakószobát és a körülötte található helyiségeket érintette a pusztítás.

Nyomozás indult a Schönherz kollégium helyiségeinek szétverése ügyében

Rendőrségi nyomozás, büntetőeljárás indult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumában történt rongálás ügyében, az internetre felkerült videók alapján.

Mint azt korábban mi is megírtuk a Telex nyomán, és most a Budapesti Rendőr-főkapitányság is megerősítette: a fiatalok törtek-zúztak a kollégium egyik szobájában.

A nyomozók a bűncselekménnyel kapcsolatban eddig két gyanúsítottat hallgattak ki, a tanúkihallgatások jelenleg is folyamatban vannak – írta a BRFK.

Az eset a BME XI. kerületi kollégiumában történt.

BME: összeegyeztethetetlen viselkedés

Az intézmény szerdán azt közölte: a BME Schönherz Kollégiumában lakó hallgatók egy csoportja keddre virradó éjszaka követte el a rongálást. „Az egyetem vezetése vizsgálatot indított az ügyben és elhatárolódik a történtektől” – fogalmaztak.

A rongálás a kollégium egy lakószobáját és a körülötte található helyiségeket érintette. A történtek kivizsgálására az intézmény fegyelmi bizottságot állított fel, valamint rendőrségi nyomozás van folyamatban.

„A Műegyetem közösségének értékrendjével összeegyeztethetetlen viselkedés miatt a rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról, az eljárás lefolytatását követően, a fegyelmi bizottság hoz döntést” – írta közleményében a BME.

Ezek is érdekelhetnek