Egy 31 éves nő is van a koronavírus tegnapi áldozatai között

Egy 41 és egy 43 éves férfi is elhunyt, utóbbinak nem volt alapbetegsége.

Védőfelszerelést viselő nővér áll a Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén felállított elővizsgálati sátornál 2020. március 16-án.
Védőfelszerelést viselő nővér áll a Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén felállított elővizsgálati sátornál 2020. március 16-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint arról reggel beszámoltunk: 101 halálos áldozata volt kedden Magyarországon a koronavírus-járványnak, ami a második legmagasabb napi adat a járvány kirobbanása óta.

A kormányzati tájékoztató oldal összesítése szerint a legfiatalabb áldozat egy magas vérnyomással és cukorbetegséggel küzdő 31 éves nő volt.

Rajta kívül még két fiatalabb korosztályba tartozó elhunyt volt: egy 41 éves cukorbeteg férfi és egy 43 éves férfi, akinél nem jelöltek meg alapbetegséget.

Miután a parlament kedden megszavazta a rendkívüli jogrend meghosszabbítását, a kormány éjjel kihirdette az újabb védelmi intézkedéseket. A szerdától életbe lépett intézkedésekről itt írtunk.

Közben Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy a hadsereget is bevonja a kormány a kijárási tilalom fenntartásába és a közrend fenntartásába.

Ezek is érdekelhetnek