Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Szlávik János: az oltás itt van az ajtóban, komoly sikertörténet lesz a vakcina

Senki nem tudja, meddig emelkedik még az esetszám.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa a Lakatos Tiborral, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőjével rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetirodában Budapesten 2020. március 4-én.
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa a Lakatos Tiborral, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőjével rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetirodában Budapesten 2020. március 4-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

„A gyógyszerfejlesztés egyértelmű zsákutca, évek kellhetnek még, miközben az oltás már itt van az ajtóban”

nyilatkozta a Forbesnak Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa. A szakember kifejtette, Indiában, Brazíliában és több európai országban is gyártják már a kísérleti vakcinákat, és ha meglesz a vizsgálatok eredménye, hogy működik, akkor milliószámra áll majd rendelkezésre.

Először nyilván a krónikus betegek, az egészségügyi dolgozók és azok kapják, akik azért felelősek, hogy az ország működjön – fogalmazott Szlávik.

„A vakcina egy komoly sikertörténet lesz még akkor is, ha sokféle van, és nem tudjuk, melyik lesz a befutó”

– vélekedett. Kifejtette, nem ért egyet azzal, hogy Szlovákiban mindenkit letesztelnek, mert az antigén gyorsteszt egy szűk periódust lát csak, ő Magyarországon tömeges szűrésre nem használná.

Szlávik János beszélt arról is, hogy plusz kórházak építése jó dolog, de a rendszer csak akkor működik, ha van hozzá személyzet. Bízik benne, hogy nem jön el az, hogy a 80 százalékuk tele legyen.

Senki nem tudja, meddig emelkedik az esetszám, a legtöbben most decemberre várják, én szeretném, ha már novemberben eljönne a plató – tette hozzá.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten