Orbán Viktor este bejelentést tesz

Orbán Viktor miniszterelnök Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján Minszkben 2020. június 5-én.
Orbán Viktor miniszterelnök Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján Minszkben 2020. június 5-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járvány alakulását, a keddi kormányülést követően Orbán Viktor miniszterelnök bejelentést tesz

– mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Az osztályvezető ismertette az aktuális járványügyi számokat. Mint mondta, keddre elhunyt 84 fő, az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, átlagéletkoruk 76 év, 85 százalékuk 65 év feletti, jelenleg 348 fő van lélegeztetőgépen.

A második, meredeken emelkedő szakasz zajlik, a magyar települések 80 százaléka érintett a fertőzéssel, mindenhol lehetnek COVID-osok, ezért fontos, hogy betartsuk a járványügyi előírások – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes.

Beszélt arról is, folyamatosan végzik a szennyvízvizsgálatokat, keresve benne a koronavírus örökítőanyagát. A friss adatok alapján azt látni, hogy várható a fertőzések számának további emelkedése – mondta.

Ezek is érdekelhetnek